Watch Medier

Finansminister reagerer på Kammeradvokat-video: Uacceptabelt at begrænse aktindsigt

Det er uacceptabelt at undervise i at begrænse aktindsigt, mener finansministeren, efter Kammeradvokaten har fået kritik for reklamevideo.

"Det er naturligvis helt uacceptabelt, hvis Kammeradvokaten gennemfører kurser, der sigter på at begrænse aktindsigten," lyder det fra finansminister Nicolai Wammen (S). | Foto: Philip Davali

Advokatfirmaet Poul Schmith, bedre kendt som Kammeradvokaten, får nu en løftet pegefinger fra finansminister Nicolai Wammen (S), skriver fagbladet Journalisten.

Ministeren svinger med fingeren, efter Kammeradvokaten i sidste måned fik kritik for en reklamevideo for et kursus, der handlede om, hvordan myndigheder af "ressourcemæssige hensyn" kan begrænse eller afslå aktindsigtsanmodninger.

"Det er naturligvis helt uacceptabelt, hvis Kammeradvokaten gennemfører kurser, der sigter på at begrænse aktindsigten," skriver Nicolai Wammen i et folketingssvar til retsordfører Karina Lorentzen (SF).

Da videoen kom frem, fik den flere journalister, mediechefer og politikere op i det røde felt.

"Det er en blotlæggelse af, at de demokratiske idealer om åbenhed ikke efterleves af statens egen advokat. Motivet er, at offentligheden skal have mindre adgang, og det er både bekymrende og usympatisk," sagde Politikens chefredaktør, Christian Jensen, til Journalisten.

Presset fik hurtigt Kammeradvokaten til at fjerne videoen og beklage, at den "kan opfattes som om, vi er imod aktindsigt og offentlighed", skrev advokatfirmaet på sin hjemmeside.

Finansministeren mener derfor heller ikke, at der er grund til at foretage sig yderligere.

"Jeg har med tilfredshed noteret mig, at Kammeradvokaten har fjernet den omtalte video og på sin hjemmeside har beklaget den uhensigtsmæssige formulering i videoen," skriver han i svaret.

Kammeradvokaten fjerner ombrust reklamevideo efter kritik

Politikere og mediechefer i kras kritik af Kammeradvokaten efter reklamevideo

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs