Direktør for bryggeri stopper efter metoo-beretninger

Flere kvinder har beskyldt direktør for bryggeriet Bitter & Dry for uønsket seksuel opmærksomhed, hvilket har fået direktøren til at trække sig fra posten.
Metoo-opbruddet har ramt ølbranchen. | Foto: Laura Bisgaard Krogh/KULTUR
Metoo-opbruddet har ramt ølbranchen. | Foto: Laura Bisgaard Krogh/KULTUR

Søren Wagner, der står bag bryggeriet Bitter & Dry og baren Fermentoren i København, har trukket sig som direktør for Bitter & Dry og tager en pause på ubestemt tid fra sin rolle på Fermentoren. Det skriver Berlingske på baggrund af fagmediet Good Beer Hunting.

Det sker, efter flere kvinder via det sociale medie Instagram har beskyldt direktøren for en "aggressiv" adfærd, som blandt andet inkluderer uønskede berøringer, at have presset på for at opnå seksuelle ydelser samt trusler.

"Beretningerne har gjort et dybt indtryk på mig og har fået mig til at indse, at jeg med min opførsel har føltes ubehagelig for nogle kvinder, hvilket er noget, jeg fortryder dybt og gerne vil undskylde på det dybeste," lyder det fra Søren Wagner i et opslag på det sociale medie Twitter.

Det er ikke lykkedes avisen at få en kommentar fra Søren Wagner eller Bitter & Dry.

Specialbryggeriet Mikkeller har også modtaget flere henvendelser fra tidligere ansatte om metoo-oplevelser efter debatten på Instagram, oplyser adm. direktør Kenneth Madsen til Berlingske.

"Vi har taget hånd om samtlige henvendelser og er i løbende dialog med de af de involverede, som ønsker en dialog. Vores fokus er at komme til bunds i de få sager på medarbejdernes præmisser og dernæst få implementeret de rigtige processer for at undgå dette i fremtiden," skriver direktøren til avisen.

Iværksætter: Krænkelser er "name of the game"  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også