Watch Medier

Tænketank: Boligboble er fake news

Der er ikke tegn på en boble i boligmarkedet. Faktisk er boligbyrden lavere end det historiske gennemsnit, lyder det fra Realkredit Danmark og tænketanken Boligøkonomisk Videnscenter.

Foto: Martin Lehmann

De seneste års prisstigninger på boligmarkedet har fået både Nationalbanken, Finanstilsynet og professor Jesper Rangvid til at advare om udviklingen. Men ifølge Realkredit Danmark og tænketanken Boligøkonomisk Videncenter er det "fake news" at tale om boligbobler og generationstyveri, skriver Finans.

Beregninger fra Realkredit Danmark viser, at boligbyrden - altså den andel af en families disponible indkomst, der bruges på boligen - er 39 pct. i øjeblikket, og dermed under det historiske gennemsnit.

Curt Liliegreen, der er projektdirektør i Boligøkonomisk Videncenter, påpeger at også vismændene har peget på, at boligbyrden er lav. Og dermed er der altså ikke tegn på en boble, mener han.

"Jeg er glad for, at vismændene nu også understreger det, for det er med til at understrege over for befolkningen, at der florerer en del fake news om boligmarkedet om generationstyveri og boligbobler. Men sandheden er altså, at det faktisk er nemmere for eksempelvis unge at købe bolig i dag end tidligere," siger Curt Liliegreen.

Nordea ser rentestigning på 0,5 pct.point udløse prisfald på 2,4 pct. på boliger 

Økonomisk Råd: Ikke behov for indgreb på boligmarkedet 

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs