Watch Medier

Lone Fønss: "Der er helt klar ikke en almindelig accept af kvinder i erhvervslivet"

I et interview i Berlingske sætter Lone Fønss Schrøder, der er en af landets mest erfarne bestyrelseskvinder, ord på, hvordan hun synes, det står til med ligestillingen i toppen af dansk erhvervsliv.

Foto: Niels Hougaard/ERH

Der er ikke sket meget i toppen af dansk erhvervsliv, når det kommer til ligestilling, mener Lone Fønss Schrøder. Det fortæller den erfarne bestyrelseskvinde i et interview med Berlingske.

"Havde du talt med mig, da jeg begyndte karrieren og skulle kigge frem og give et bud på, hvor vi ville være i dag, ville jeg tro, at vi ville være et helt andet sted," siger Lone Fønss Schrøder, der selv er medlem af bestyrelserne i Volvo Cars og Ikea og aktuelt står i spidsen for blockchain-projektet Concordium.

Hun mener, at både virksomhedernes ledelser, bestyrelser, investorer og politikere har et ansvar for, at der er ligeløn, og at kvinder får mere ansvar.

Og så påpeger hun, at coronakrisen måske kan gøre en forskel for ligestillingen - blandt andet fordi hjemmearbejde giver en bedre work life balance.

Investorer kræver flere kvinder i selskabsledelser

Sexisme kan være med til at bremse tiltrækningen af kvinder til it-branchen 

 

Mere fra Watch Medier

Alm. Brand køber Codans danske forretning af Tryg

Tryg og canadiske Intact har fundet en køber til Codan i Danmark. Alm. Brand betaler 12,6 mia. kr. for overtagelsen og bliver landets næststørste skadesforsikringsselskab. Det meste af købesummen skaffes ved at udstede nye aktier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier