Watch Medier

Novo Nordisk Fondens direktør går i front med kritik af regeringens udflytningsplaner

Bakket op af en række danske life science-virksomheder går Novo Nordisk Fondens direktør, Mads Krogsgaard Thomsen, i rette med regeringens planer om flytte uddannelser fra de store universitetsbyer.

Mads Krogsgaard Thomsen fra Novo Nordisk Fonden mener, regeringenens udflytningsplan vil sikre forsknings- og uddannelsesmiljøer efter laveste fællesnævner. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Mads Krogsgaard Thomsen har ikke meget andet til overs for regeringens planer om at udflytte uddannelser fra de store universitetsbyer end hårde ord, når han i Berlingske kommer med et opråb på vegne af en lang række danske life science-virksomheder.

"Jeg kan huske, der engang var en dansk statsminister, der sagde, at Danmark skulle have et universitet i verdens top 10. Det her er recepten på at opnå det modsatte. Det vil sikre forsknings- og uddannelsesmiljøer efter laveste fællesnævner," siger Novo Nordisk Fondens direktør.

Ideen med udspillet er at skabe en bedre uddannelsesbalance i Danmark, men Mads Krogsgaard mener ikke, at det kan være holdbart med udflytning, når det kommer til de forskningsbaserede uddannelser, som kræver adgang til den nyeste viden - og altså adgang til de etablerede forskningsmiljøer.

Massiv efterspørgsel på arbejdskraft i life science-industrien kræver flere penge til uddannelse og forskning 

SU-besparelser kan koste udenlandsk arbejdskraft 

Mere fra Watch Medier

Saxo Bank dropper børsplaner

Planer om at børsnotere Saxo Bank via en tom børsskal i Holland er skrinlagt. Banken begrunder det med ”udfordrende markedsforhold”. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs