Watch Medier

Novo Nordisk Fondens direktør går i front med kritik af regeringens udflytningsplaner

Bakket op af en række danske life science-virksomheder går Novo Nordisk Fondens direktør, Mads Krogsgaard Thomsen, i rette med regeringens planer om flytte uddannelser fra de store universitetsbyer.

Mads Krogsgaard Thomsen fra Novo Nordisk Fonden mener, regeringenens udflytningsplan vil sikre forsknings- og uddannelsesmiljøer efter laveste fællesnævner. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Mads Krogsgaard Thomsen har ikke meget andet til overs for regeringens planer om at udflytte uddannelser fra de store universitetsbyer end hårde ord, når han i Berlingske kommer med et opråb på vegne af en lang række danske life science-virksomheder.

"Jeg kan huske, der engang var en dansk statsminister, der sagde, at Danmark skulle have et universitet i verdens top 10. Det her er recepten på at opnå det modsatte. Det vil sikre forsknings- og uddannelsesmiljøer efter laveste fællesnævner," siger Novo Nordisk Fondens direktør.

Ideen med udspillet er at skabe en bedre uddannelsesbalance i Danmark, men Mads Krogsgaard mener ikke, at det kan være holdbart med udflytning, når det kommer til de forskningsbaserede uddannelser, som kræver adgang til den nyeste viden - og altså adgang til de etablerede forskningsmiljøer.

Massiv efterspørgsel på arbejdskraft i life science-industrien kræver flere penge til uddannelse og forskning 

SU-besparelser kan koste udenlandsk arbejdskraft 

Mere fra Watch Medier

Hartmann-aktionærer i oprør over Stadils planer

En gruppe aktionærer arbejder ifølge Børsen på at forhindre hovedaktionærens indløsning af æggebakkeproducentens aktier. De finder tilbuddet for lavt, og oprøret bidrog til en kursstigning fredag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs