Watch Medier

Tilsynsdirektør opfordrer til at smide "lidt grus" i boligmaskineriet

I kølvandet på mødet i Det Systemiske Risikoråd mandag opfordrer Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, nu til, at man følger rådets konkrete forslag om at stramme adgangen til afdragsfrie lån.

Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, opfordrer regeringen til at foretage et mindre indgreb på boligmarkedet nu, så man undgår et større indgreb senere, skriver Berlingske.

"Det, der bliver foreslået, er ikke det store baseballbat. Det er mere noget grus i maskineriet,« siger Jesper Berg til mediet og understreger, at han udtaler sig som tilsynsdirektør og ikke som medlem af risikorådet.

Jesper Bergs kommentar falder i kølvandet på offentliggørelsen af anbefalingerne fra Det Systemiske Risikoråd. Her blev en stramning af adgangen til afdragsfrie lån foreslået.

Konkret har risikorådet foreslået, at danske boligejdere ikke skal kunne optage nye afdragsfrie realkreditlån, hvis boligens belåningsgrad overstiger 60 pct. Et tiltag, der dog er blevet afvist af regeringen indtil videre.

Rådsmedlem venter at kapitalbuffer-henstilling bliver fulgt

Erhvervsminister giver kold skulder til risikoråds anbefaling af indgreb på boligmarkedet

Finans Danmark stiller sig på bagbenene over forslag om genaktivering af kapitalbuffer 

Mere fra Watch Medier

Nu vil danske virksomheder betale dyrt for it-sikkerhed

Mens vindmølleproducenten Vestas slås om at få fat i egne data fra it-kriminelle, melder danske virksomheder sig klar til at betale – og endda betale dyrt – for it-sikkerhed. Fokus er nu på at forebygge angreb, og det er nyt, lyder det fra to toneangivende specialister.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs