Watch Medier

Lars Rohde om boligindgreb: "Man har også et ansvar, når man ikke gør noget"

Erhvervsminister Simon Kollerup har afvist Det Systemiske Risikoråds henstilling om at begrænse adgangen til afdragsfrie lån. Derved påtager regeringen sig et ansvar, ligesom den ville gøre ved at foretage indgreb, siger nationalbankdirektøren.

Lars Rohde, direktør for Nationalbanken og formand for Det Systemiske Risikoråd. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis regeringen vælger at sidde Det Systemiske Risikoråds henstilling om begrænsning af afdragsfrie lån overhørig, så påtager regeringen sig et ansvar, lyder det fra formand for rådet og direktør for Nationalbanken, Lars Rohde, over for Berlingske.

"Vi har en opgave, og det er at give råd. Det har regeringen fået. Der er nogle regler for, hvordan det skal håndteres. Men man påtager sig et ansvar, når man gør noget, men man har også et ansvar, når man ikke gør noget," siger Lars Rohde til Berlingske.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Tre techgiganter står for 42 pct. af annoncesalget i Danmark

Alene Facebook, Google og Linkedin tegnede sig for mere end fire ud af 10 annoncekroner, der blev omsat for inden for de danske grænser i 2020 ifølge ny rapport. Dermed har de ædt sig yderligere ind i markedet. Det understreger behovet for politisk fokus på området, lyder det fra direktør i Danske Medier Research.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs