Watch Medier

Et rugbrød, to liter mælk og et stik - Bilka og Føtex slår dørene op for vaccinationstilbud

Med et tilbud om coronavaccination i 16 Bilka'er og en enkelt Føtex den 11. september melder detailhandelsgiganten Salling Group sig ind i kampagnen for flere vaccinerede.

11. september kan man blive vaccineret i udvalgte Bilka- og Føtex-butikker. | Foto: Claus Bonnerup

Slutspurten i vaccinationsindsatsen er sat ind. Derfor vil virksomheder og organisationer i de kommende uger deltage i indsatsen.

Blandt andet vil der i udvalgte Bilka- og Føtex-butikker være tilbud om coronavaccination 11. september.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Der er lokalt forskel på, hvor mange der bliver vaccineret. Især unge har ikke fået første stik, siger styrelsens direktør, Søren Brostrøm, i pressemeddelelsen.

"Vi vil gerne sikre, at tilbuddet om vaccination er så tilgængeligt som muligt, så der for eksempel er mulighed for at få et stik, samtidig med at man ordner sine indkøb eller andre daglige opgaver. Samtidig har detailhandlen rigtig mange unge medarbejdere, og her kan branchen være med til give unge den information, de har brug for, til at træffe deres valg om vaccination," lyder det.

Nogle virksomheder vil tilbyde vaccination på arbejdspladsen.

Desuden vil idrætsorganisationer som DGI og DIF samt brancheorganisationer som SMVdanmark informere deres medlemmer om muligheden for at blive vaccineret.

Ifølge Salling Group, som står bag Bilka og Føtex, åbner der pop-up-vaccinationssteder ved 16 af landets 19 Bilka-butikker 11. september. De tre butikker, hvor tilbuddet ikke vil være at finde, er ved Bilka i Hjørring, Sønderborg og i Field's i København. Desuden får handlende også mulighed for vaccination i Føtex i City Vest ved Aarhus.

Samlet set har 75,4 procent af befolkningen påbegyndt deres vaccinationsforløb. Det svarer til cirka 4,4 millioner personer, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI). I alt 72,5 procent af befolkningen regnes nu som færdigvaccineret. Det er cirka 4,2 millioner borgere.

Myndighederne har et mål om, at 90 procent af alle, der er inviteret til coronavaccination - dvs. alle fra 12 år og op, har fået første stik inden 1. oktober. På nuværende tidspunkt ligger andelen på omkring 86 procent.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs