Watch Medier

Søren Brostrøm anbefaler genindførelse af coronapas

Det vil være en god idé at indføre coronapas igen ved eksempelvis caféer og natteliv, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm. | Foto: Jens Dresling

Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, anbefaler politikerne at genindføre krav om coronapas.

Det siger han til TV 2.

"Min anbefaling går til politikere og folketing, fordi det er nogle politiske beslutninger," siger Søren Brostrøm til TV 2.

"Sundhedsfagligt ser jeg det som en mulighed på caféer, restauranter, koncerter og natteliv. Det vil være en god idé på dette tidspunkt."

Han siger videre, at han er bekymret over sundhedssektorens manglende robusthed.

1. september blev coronapasset fjernet fra eksempelvis barer og restauranter samt indendørs kultur- og idrætsarrangementer.

Coronapandemien er de seneste uger blusset op igen i Danmark. Torsdag var der 2598 nye smittede med coronavirus og en positivprocent på 1,98.

2598 tilfælde er det højeste antal i 2021.

Torsdag morgen var der 246 smittede indlagt på landets hospitaler. For en måned siden var 86 indlagt, og antallet er derfor næsten tredoblet i perioden.

De høje smittetal er "dybt bekymrende", lød det tidligere torsdag fra Eskild Petersen, adjungeret professor i infektionssygdomme ved Klinisk Institut på Aarhus Universitet.

"Når der er sket så stor en stigning i de seneste dage, bliver jeg bekymret for udviklingen i epidemien. De seneste dage har tallene overgået seruminstituttets forudsigelser for epidemiens udvikling, hvilket er bekymrende," siger han.

Derfor mener professoren, at både mundbind og coronapas bør genindføres så hurtigt som muligt, da det vil være den letteste måde at holde gang i samfundet.

"Hvis vi skal undgå nedlukninger af skoler og resten af samfundet, er vi nødt til at være foran, og det er bevist, at både coronapas og mundbind virker imod smittespredning," sagde Eskild Petersen tidligere torsdag.

Læs mere her:

Brancheorganisationer advarer mod nye corona-restriktioner  

Københavnsk restaurant genindfører krav om coronapas 

SF vil genindføre coronapas: Et af de mindst indgribende midler

De Konservative: For tidligt at indføre coronapas 

Mere fra Watch Medier

Flere supermarkedskæder dropper Mobilepay

Prisen for at bruge Mobilepay ”stiger betragteligt” for butikkerne, lyder det fra Løvbjerg-kæden. Dagrofa lukker også for betalingsløsningen i Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs