Watch Medier

Horesta: "Det vigtigste for os er at vi slipper for flere nedlukninger"

Hotellernes og restauranternes brancheorganisation, Horesta, opfordrer regeringen til at afsøge andre veje til at få flere vaccineret. Ny nedlukning vil være en "katastrofe", siger politisk direktør.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Regeringen har mandag foreslået, at man genindfører krav om coronapas på en række udvalget steder. Herunder i nattelivet og på restauranter uanset antal gæster.

Horesta, der er brancheorganisation for hoteller og restauranter, tager regeringens udmelding "til efterretning", lyder det i en meddelelse fra organisationen, hvori man fremhæver, at det vigtigste er at undgå yderligere nedlukninger.

"Det vigtigste for os er, at vi slipper for flere nedlukninger. Det vil være en katastrofe for et erhverv, der i lang tid fremover skal betale af på gælden fra tidligere nedlukninger. Samtidig forventer vi, at tiltaget kan skabe tryghed omkring afviklingen af julens mange arrangementer," udtaler Kristian Nørgaard, politisk direktør i Horesta, i meddelelsen.

Horesta opfordrer samtidig til, at man genaktivere den tidligere ordning med udbetaling af sygedagpenge første fraværsdag for medarbejdere ramt af corona uagtet om det er som smittet, karantæneramt eller ved børns sygdom, lyder det i meddelelsen.

Derudover appellerer brancheorganisationen samtidig til, at regering og myndigheder afsøger andre muligheder for at få flere danskere til at blive vaccineret:

"Vi er frustrerede over, at vi igen er blandt de få brancher, som bruges til at motivere til test og vaccination. Der må og skal også sættes ind på andre fronter for at bringe smitten ned," udtaler Kristian Nørgaard.

 

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs