Watch Medier

Skat vinder retsopgør med tidligere TDC-ejere

Østre Landsret har dømt fem kapitalfonde, der tidligere ejede TDC, og det japanske medicinalselskab Takeda til at betale 1,2 mia. kr. i skat efter at have flyttet milliarder ud af Danmark, skriver Finans. Sagerne ventes anket til Højesteret.

De fem kapitalfondes opkøb af TDC vakte stor opsigt i 2005. | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Fem kapitalfonde, der tidligere ejede telekoncernen TDC, og det japanske medicinalselskab Takeda skal efterbetale i alt 1,2 mia. kr. i skat. Det fremgår af en dom fra Østre Landsret torsdag, skriver erhvervsmediet Finans.

De fem kapitalfonde, Blackstone, Permira, KKR, Providence og Apax, ejede hovedparten af TDC i fra 2005 til 2012 og førte milliarder af kroner i rentebetalinger fra Danmark til Luxembourg, og efter Skats – og nu også Østre Landsrets - opfattelse er overførslerne skattepligtige i Danmark.

"Formålet med transaktionerne i den nye selskabsstruktur ses ikke at have haft nogen forretningsmæssig begrundelse, men alene til formål at undgå beskatning (...) Landsretten finder herefter, at der foreligger retsmisbrug," hedder det i dommen.

Også det japanske medicinalfirma Takeda, der i 2011 overtog danske Nycomed, står til en skatteregning efter afgørelsen i Østre Landsret, men selskabets advokat varsler sagen ført videre i Højesteret.

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs