Watch Medier

Skat vinder retsopgør med tidligere TDC-ejere

Østre Landsret har dømt fem kapitalfonde, der tidligere ejede TDC, og det japanske medicinalselskab Takeda til at betale 1,2 mia. kr. i skat efter at have flyttet milliarder ud af Danmark, skriver Finans. Sagerne ventes anket til Højesteret.

De fem kapitalfondes opkøb af TDC vakte stor opsigt i 2005. | Foto: Jens Dige/Ritzau Scanpix

Fem kapitalfonde, der tidligere ejede telekoncernen TDC, og det japanske medicinalselskab Takeda skal efterbetale i alt 1,2 mia. kr. i skat. Det fremgår af en dom fra Østre Landsret torsdag, skriver erhvervsmediet Finans.

De fem kapitalfonde, Blackstone, Permira, KKR, Providence og Apax, ejede hovedparten af TDC i fra 2005 til 2012 og førte milliarder af kroner i rentebetalinger fra Danmark til Luxembourg, og efter Skats – og nu også Østre Landsrets - opfattelse er overførslerne skattepligtige i Danmark.

"Formålet med transaktionerne i den nye selskabsstruktur ses ikke at have haft nogen forretningsmæssig begrundelse, men alene til formål at undgå beskatning (...) Landsretten finder herefter, at der foreligger retsmisbrug," hedder det i dommen.

Også det japanske medicinalfirma Takeda, der i 2011 overtog danske Nycomed, står til en skatteregning efter afgørelsen i Østre Landsret, men selskabets advokat varsler sagen ført videre i Højesteret.

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs