Watch Medier

Nye sanktioner mod illegal indvandring kan lukke transportselskabers europæiske forretning

Kommende EU-sanktioner i kampen mod trafficking sætter nu transportvirksomheder i farezonen ved al persontransport, der overskrider EU's grænser. Hammeren kan falde selv ved blinde passagerer og videregivelse af billetter til illegale migranter og bagmænd. Der er ingen tvivl om, at det vil ramme økonomisk, siger DI Transport.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

BRUXELLES / KØBENHAVN – Det er underordnet, om det finder sted til lands, til vands eller i luften. På en turistbus eller på businessclass i flyveren. Såfremt blot én passager fremover krydser grænsen til EU ulovligt, skal det kunne udløse sortlistning af virksomheder fra alt fra optankning til transport i EU. Også selvom transportøren ikke vidste, at der var tale om illegal indvandring eller en blind passager.

Det bekræfter en talsperson hos Europa-Kommissionen, efter at den europæiske myndighed tirsdag i sidste uge offentliggjorde en ny sanktionspakke, der skal komme Hvideruslands påståede "instrumentalisering af flygtninge" til livs.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs