Watch Medier

Pelle Dragsted vil fra første arbejdsdag gøre op med privat byggeri på Frederiksberg

Enhedslistens Pelle Dragsted, der fra i dag er ny magtfuld mand i Frederiksberg Kommune, er "hamrende bekymret" over udviklingen i kommunen og i hovedstaden generelt. Hvis han selv kunne bestemme, reformerede han boligpolitikken i retning af, hvordan man gør i Wien, siger han i interview med EjendomsWatch.

Pelle Dragsted (EL) vil som ny formand for klima-, plan- og boligudvalget i Frederiksberg Kommune kæmpe imod, at Danmarks hovedstad bliver ligesom Stockholm og London, hvor almindelige lønmodtagere ikke har råd til at bo. | Foto: Finn Frandsen

3. januar er første reelle arbejdsdag i Frederiksbergs kommunalbestyrelse for nyvalgte Pelle Dragsted (EL). Han bestrider således posten som formand for kommunens nyoprettede klima-, plan- og boligudvalg, og fra den post har han planer om at reformere boligområdet.

"Hvis jeg kunne bestemme, så indebar det, at vi skal spørge os selv, hvad skal vi bruge vores by til? Hvad har vi brug for? Og så lod politikken og ikke markedet styre. Og vi skal gerne bygge ikke bare 25 procent heller ikke 33 procent, men gerne 75 procent eller 100 procent boliger, som er til at betale for almindelige mennesker," siger Pelle Dragsted til EjendomsWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Danskere har sat stort aftryk på Norges største biotekselskab

Biotekvirksomheden Nykode Therapeutics er i rivende udvikling og ubetinget Norges største bioteksucces. Kursen er nu sat mod en amerikansk børnotering. Æren kan i høj grad tilskrives en gruppe danskere, der siden 2015 har sat deres eftertrykkelige præg på virksomheden

Nu vil Deloitte også være it-konsulenthus

Konsulenthuset Deloitte har gang i en udvikling hen mod også at blive et it-konsulenthus. Senest har Deloitte købt endnu et SAP-hus i Danmark, men andre teknologier fylder stadig mere.

Genmab-topchef: Hvis vi havde købt Biontech havde vi nok sløjfet coronavaccinen

Genmab har på få år opbygget finansielle muskler til at kunne investere efter behag, mens kapitalen tørrer ud andre steder i biotekindustrien. Alligevel foretrækker Genmab-topchef Jan van de Winkel partnerskaber frem for opkøb. For havde Genmab købt den tyske samarbejdspartner Biontech, kunne det have kostet verden coronavaccinen, siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs