Watch Medier

NNIT-topchef: "Stærkt problematisk at beskære antallet af it-uddannelsespladser"

NNIT's topchef opfordrer politikerne til at bakke op om ny plan fra IT-Universitetet om at oprette flere it-studiepladser. Han mener, det er forkert at nedlægge studiepladser på grund af politiske ambitioner om udflytning, da det vil give øget mangel på it-arbejdskraft.

"Vi skal ikke investere mindre i universiteterne i de store byer, for den største produktion af kompetencer sker i dag på de universiteter," siger Pär Fors, der er adm. direktør i NNIT. | Foto: PR

Der er igen blusset ild i debatten om antallet af it-studiepladser, efter en række universiteter nu har præsenteret deres planer for, hvordan de vil imødekomme politikernes krav om udflytning af studiepladser.

IT-Universitetet (ITU) har blandt andet meldt ud, at det i stedet for at skære i antallet af studiepladser vil øge optaget i København med 200 pladser frem mod 2024, fordi den politiske aftale understreger, at "der skal tages hensyn til at sikre det fortsatte udbud af uddannelser med særligt høj efterspørgsel og beskæftigelse."

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs