Watch Medier

Dansk selskab ramt af stort hackerangreb

I julen blev Würth Danmark ramt af et omfattende hackerangreb, der lagde alle selskabets systemer ned, skriver Berlingske.

Danske virksomheder oplever mange hackerangreb. | Foto: Lisa Forster/AP/Ritzau Scanpix

22. december 2021 blev Würth Danmark, der er storleverandør til byggeriet og har omkring 600 ansatte, ramt af et større hackerangreb, der lagde alle systemer ned, skriver Berlingske.

"Jeg havde det, som om jeg fik et ordentligt spark i maven. Det er jo et indbrud og i det her tilfælde et indbrud i vores nervesystem. Vi var fuldstændigt lammede," siger Donny Moerkerk, adm. direktør i Würth Danmark, til Berlingske.

Selskabet satte gang i sit beredskab og fik blandt andet hjælp fra en gruppe it-folk fra koncernens hovedkvarter i Tyskland, der rejste til kontoret i Kolding.

Würth har en politik om, at selskabet ikke har kontakt med it-kriminelle, så man blev derfor nødt til at bygge alle systemer op fra bunden igen. Selskabet, der nu kører igen som normalt, har endnu ikke opgjort prisen for angrebet, men Donny Moerkerk anslår, at det har kostet 1 mio. kr. i omsætning mellem jul og nytår.

Ukraine mistænker hviderussisk gruppe for stort cyberangreb

Danske medier efter flere hackerangreb: "Det er et oprustningskapløb" 

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs