European Energy vil benytte særregel for at opføre Omø Syd

Den danske projektudvikler European Energy har endnu ikke opgivet håbet for havvindprojektet på 320 MW i Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland.
Smålandsfarvandetn er udpeget til fuglebeskyttelsesområde. | Foto: CREATIVE COMMONS
Smålandsfarvandetn er udpeget til fuglebeskyttelsesområde. | Foto: CREATIVE COMMONS

European Energy har langtfra opgivet Omø Syd-havvindprojektet. Sagsbehandlingen af projektet har i forvejen været i gang i mere end otte år og blev sidste vinter kort før anlægsfasen sat i bero pga. muligheden for, at Smålandsfarvandet udpeges til fuglebeskyttelsesområde.

Området er siden udpeget for at beskytte bestanden af særligt edderfugle, sortænder og gråstrubede lappedykkere.

Og det betyder som udgangspunkt nej til at bygge havvindmøller i området. Det har dog ikke slukket European Energys gejst helt endnu. Det siger adm. direktør Knud Erik Andersen til Berlingske.

"Vores projekt har allerede en godkendt VVM-redegørelsen, som underbygger, at sameksistens er mulig mellem vores vindmøllepark og fuglelivet i området. Nu genåbner vi og udbygger vi den så under de betingelser, at vi nu ligger inde i et Natura 2000 område. Det er i sig selv meget specielt og gør, at vi skal skærpe tingene yderligere," siger Knud Erik Andersen til Berlingske.

Omø Syd kommer dog ikke til at kunne stå klar i 2024 som forventet. I stedet kan havvindmølleparken stå færdig i 2025-2026, siger topchefen til Berlingske.

European Energys drømme om havmøllepark lider fatalt knæk

Jægere skyder vindmølle-bremsende ederfugle i hobetal

EU vil tage Omø Syd op

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også