Watch Medier

EU-parlamentariker: Tech-lov vil skabe mere fair konkurrence for danske it-virksomheder

Europa-Parlamentet og EU’s medlemslande skal de næste måneder forhandle om et af EU’s flagskibe inden for digital regulering, Digital Services Act. En af de centrale forhandlere peger på perspektiverne i ny lovpakke og forklarer, hvorfor den er godt nyt for danske it-iværksættere.

”Der kommer fair konkurrence, og der kommer – forhåbentligt – nogle begrænsninger på de store platforme, og deres næsten monopol-agtige position,” siger Christel Schaldemose. (ARKIV) | Foto: European Parliament / Alexis Haulot

BRUXELLES – Der er overordnet gode nyheder i horisonten for danske it-iværksættere. Faktisk tegner et opgør med sværvægterne blandt internettets centrale platforme til at sikre nye regler til gavn for flere del af tech-sektoren.

”Det er en mulighed for at give nogle rettigheder til brugere af de her platforme – ikke kun dig og mig som enkeltpersoner eller forbrugere – men også for de business-usere i form af virksomheder, der lever af at komme ud til konkrete målgrupper,” siger europaparlamentariker Christel Schaldemose (S) til ITWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Preben Damgaard fordobler sin personlige bundlinje

It-investoren Preben Damgaard fordobler bundlinjen efter et godt år i sit personlige investeringsselskab.. Investeringsformuen stammer fra hans andel af salget af Damgaard Data/Navision til Microsoft i 2002.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs