Ruslands centralbank udelukker udenlandske investorer fra at sælge aktiver

I et forsøg på at mindske konsekvenserne af vestlige sanktioner mod Rusland har den russiske centralbank taget flere værktøjer i brug.
Investorer er begyndt at trække deres penge ud af Rusland. | Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS / X02763
Investorer er begyndt at trække deres penge ud af Rusland. | Foto: DINUKA LIYANAWATTE/REUTERS / X02763
AF MARKETWIRE

Den russiske centralbank, Bank of Russia, har udelukket udenlandske investorer fra at sælge ud af russiske værdipapirer.

Det sker i et forsøg på at skærme landets økonomi fra de værste konsekvenser fra Vestens sanktioner, skriver Bloomberg News.

Dertil har centralbanken udskudt åbningen af valuta- og rentemarkedet til klokken 10 russisk tid med mulighed for at udskyde det helt til klokken 15 - altså klokken 14 herhjemme - oplyser Bank of Russia.

Indgrebet kommer efter weekendens sanktioner fra EU og USA mod Rusland, der har ført til en indefrysning af store dele af den russiske centralbanks midler.

”De russiske myndigheder er nødt til at forhindre et brandudsalg af russiske værdipapirer for at undgå panik, siger Ulrich Leuchtmann,” der er strateg i Commerzbank, ifølge Bloomberg News.

Forbuddet gælder salg af aktier i selskaber på den russiske børs, men omfatter ikke russiske selskaber børsnoteret i USA, skriver Bloomberg News.

 

Norsk oliefond trækker sine milliarder ud af Rusland

Vesten vil udelukke visse russiske banker fra Swift

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også