Watch Medier

Tidligere KMD-topchef havnet i modvind for at levere satellitforbindelser til russisk propaganda

Eva Berneke får som topchef for franske Eutelsat kritik for at levere satellitsignaler til to russiske tv-platforme. Selskabet fører en streng neutralitetspolitik, lyder svaret fra Eutelsat.

Eva Berneke er topchef for franske Eutelsat. | Foto: KMD/PR

Den franske satellitvirksomhed Eutelsat leverer forbindelser til de russiske tv-platforme NTV-Plus og Tricolor, og det afføder nu kritik mod selskabet og dets danske topchef Eva Berneke, skriver Børsen.

”Det her udgør det svageste led i hele Putins propagandainfrastruktur. Du har et fransk satellitselskab, som leverer adgang til en stor del af den russiske befolkning. Den type broadcast har Putin ikke andre steder, for alt andet er blevet lukket ned,” siger amerikanske Jim Phillipoff, der er tidligere adm. direktør på Kyiv Post og tidl. topchef for det ukrainske satellit-tv-firma Xtra TV, til Børsen.

De to tv-platforme NTV-Plus og Tricolor har i forbindelse med Ruslands invasion af Ukraine fjernet otte vestlige tv-kanaler som BBC World, France24 og CNN fra deres tv-pakker, der når ud til mere end 12 mio. russiske husstande.

Fra Eutelsats side lyder svaret, at selskabet ”fører en streng neutralitetspolitik” og lever op til alle retningslinjer fra myndighederne i Frankrig og EU.

Danske Eva Berneke, der har en fortid som direktør i KMD og TDC, har siden begyndelsen af året været adm. direktør for Eutelsat.

Dansk it-topchef er vendt tilbage til Ukraine: ”Der er en ny normal, en ny mærkelig normal”

Rusland forbyder Facebook-grundlægger indrejse

Dansk software hjælper NATO-lande med at samarbejde på slagmarken – og nu ringer telefonen

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs