Ældre personbiler på diesel smides ud af københavnske miljøzoner

Dieselpersonbiler uden partikelfilter skal ud af i miljøzonerne i København. Det har kommunens teknik- og miljøudvalg besluttet. Reglen indføres med virkning tidligst fra efteråret 2023.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ældre dieselpersonbiler uden partikelfilter kommer i fremtiden ikke til at have adgang til miljøzonerne i København.

Det skriver Berlingske med henvisning til en godkendelse i teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune og Magistraten i Frederiksberg Kommune mandag.

”Vi ønsker at gøre København til en grønnere by og nedbringe udledningen af CO2 og NOx. Og her er det en del af værktøjskassen at forhindre ældre dieselbiler uden partikelfilter i at køre ind,” siger Mette Reissmann (S), medlem af miljø- og teknikudvalget, til Berlingske.

De nye regler kommer ifølge FDM til at ramme dieselpersonbiler med den såkaldte Euronorm 4, hvilket typisk dækker over biler fra 2009 eller ældre - det nødvendige partikelfilter har været et lovkrav for alle dieselbiler indregistreret siden 2011.

Siden 2020 har ældre dieselvarebiler uden filteret været forment adgang fra zonerne i København, og nu sker det samme altså med personbilerne - dog tidligst fra efteråret 2023, skriver Berlingske.

Fem kommuner kan nu skærpe miljøkrav til dieselbiler

Indførelse af nulemissionszoner risikerer at trække ud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter