Watch Medier

Shanghai genindfører nedlukning af frygt for corona

Bare en uge efter genåbningen blev sat i gang bliver den kinesiske millionby Shanghai igen lukket ned. Den tidligere nedlukning har haft stor negativ betydning for landets samhandel med den øvrige verden.

Nedlukningen af Shanghai har været med til at presse de globale forsyningskæder - nu lukker byen igen | Foto: Casper Dalhoff/JPA

Den kinesiske millionby Shanghai genindfører nedlukning og massetestning for langt over 2,6 millioner beboere af frygt for et nyt udbrud af covid-19.

Det sker kun en uge efter, at nedlukningen i byen blev ophævet, skriver dpa.

De nye restriktioner kommer til at berøre over 2,6 millioner mennesker i distriktet Minhang. De træder i kraft lørdag.

Folk skal holde sig hjemme i den periode, hvor de skal gennemgå fem test for covid-19.

”Nedlukningen vil blive ophævet, når testresultaterne er indsamlet,” lyder det fra myndigheder ifølge den britiske avis Guardian. Men det siges ikke, hvornår det er overstået.

Og en genåbning vil forudsætte, at der ikke findes folk, der er smittet med covid-19.

Kina har i modsætning til det meste af verden forsøgt at stoppe smitten ved kategorisk at tvinge folk til at blive hjemme og have så lidt social kontakt som muligt.

I andre lande, som Danmark, har man været gennem vaccinationer og genåbning og ladet covid-19 blive en del af dagligdagen med fortsat smitte.

Det meste af Shanghai med dens 25 millioner indbyggere har de seneste måneder levet under nedlukning. Det samme er sket i tusindvis af andre byer i Kina for at hindre, at folk bliver ramt af den smitsomme omicron-variant.

Den to måneder lange nedlukning i Shanghai var meget upopulær blandt byens borgere. Det har samtidig ramt landets lukrative eksport af varer til Vesten. Forsinkelser og afbrydelser af skibstrafikken har således udløst logistikproblemer og mangelsituationer i hele verden.

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs