Watch Medier

Nye danske gasprojekter gemmer sig under Nordsøens overflade

Total Energies har allerede annonceret planer om at udvikle gasfelterne Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord i den danske del af Nordsøen. Efter dem ligger også en række andre danske gasprojekter klar i pipelinen. Analysehuset Rystad forventer gasinvesteringer for flere milliarder kroner frem mod 2030.

Foto: Kåre Viemose

Ruslands invasion af Ukraine har sat snart sagt alle nye gasprojekter uden for Rusland i særdeles høj kurs. Den danske regering er således gået i gang med at undersøge, hvilke muligheder der er for midlertidigt at øge gasindvindingen i den danske del af Nordsøen.

To af projekterne – Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord – har operatøren, den franske energikoncern Total Energies, allerede indsendt feltudviklingsplaner for. Men investeringsbeslutningerne for projekterne, der ventes at kunne sikre op til 118 mio. tønder olieækvivalenter, er siden blevet udskudt med to-tre år. Alle kræfter bruges i stedet på at få Tyra-feltet op at køre igen til næste sommer.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs