Watch Medier

Rettighedsballade sender kunstnerforbund og manuskriptforfattere i clinch

En dyr aftale om rettighedsbetaling for TV-serier og anden fiktion til streaming har i månedsvis fået produktionen til at stå stille og truer hele branchen. Nu strides aftaleparterne om, hvis skyld det er. En talsmand for kunstnerforbundene i Create Denmark tilbageviser således kritik fra manuskriptforfatterne Adam Price og Søren Sveistrup.

Benjamin Boe Rasmussen, th., formand for Dansk Skuespillerforbund og talsmand for Create Denmark. | Foto: Tariq Mikkel Khan

I månedsvis har udviklingen af nyt fiktionsindhold til streamingtjenester stået stille i Danmark som følge af en aftale om rettighedsbetaling til bl.a. skuespillere og instruktører - og det skyldes grådighed fra kunstnerforbundenes side, skriver manuskriptforfatterne Adam Price og Søren Sveistrup i en kronik i Politiken.

Men den kritik skyder helt forbi, mener Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund og talsmand for Create Denmark, som repræsenterer kunstnerforbundene.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs