Mærsk trækker sig fra lobbyorganisation

A.P. Møller-Mærsk trækker sig fra International Chamber of Shipping. Begrundelsen er, at lobbyorganisationen gør for lidt i klimakampen.
Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Edgar Su/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

A.P. Møller-Mærsk har besluttet at trække sig ud af skibsfartens største lobbyorganisation, fordi den gør for lidt for at bekæmpe klimaforandringer.

Det skriver Finans.

Mærsk har i mere end ti år siddet i bestyrelsen hos International Chamber of Shipping (ICS), som arbejder for at sikre rederiernes politiske interesser i blandt andet EU og FN.

Ifølge Mærsk hænger ICS i bremsen, når det kommer til den grønne omstilling, og derfor vil koncernen bruge sine kræfter i andre og mere fremsynede erhvervsorganisationer.

”Vi gennemgår vores medlemskab én gang om året for at sikre, at de erhvervsorganisationer, som vi er medlem af, lobbyer på linje med målene i Paris-aftalen og i andre afgørende spørgsmål. Det indebærer, at vi vurderer, om deres tilgang og arbejde reflekterer vores holdninger og værdier,” forklarer Mærsk ifølge Finans om beslutningen.

ICS har eksisteret i mere end 100 år og repræsenterer over 80 pct. af den kommercielle handelsflåde fra sit hovedkvarter i London, skriver Finans.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også