Statsministeren vil bringe løn i spil for at løse velfærdsudfordringer

Mette Frederiksen siger, at spørgsmålet om højere løn er nødt til at være en del af diskussionen for at løse mangel på kvalificeret arbejdskraft i velfærdsektorer.
Statsminister Mette Frederiksen vil tage fat i lønspørgsmålet i velfærdssektoren. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen vil tage fat i lønspørgsmålet i velfærdssektoren. | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen udtaler til Jyllands-Posten, at lønforhold bør være en del af den politiske diskussion på Christiansborg i forhold til at løse det voksende problem med manglende hænder i det offentlige.

Manglen på omsorgs- og plejepersonale i det offentlige vil kun blive større i takt med, at gennemsnitsalderen i Danmark stiger, og det kræver mere omfattende politiske løsninger end hidtil, lyder analysen fra Mette Frederiksen til Jyllands-Posten. Herunder lønspørgsmålet:

”Det bliver nødt til også at være inde på det bord, hvor vi på Christiansborg sammen med kommuner, regioner og alle andre skal forsøge at løse nogle af de her grundlæggende spørgsmål,” siger hun.

Statsministeren påpeger dog, at det skal ske med respekt for den danske models grænser for politisk indblanding i løn- og overenskomstforhandlinger mellem arbejdsgiver og lønmodtager.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også