Watch Medier

Energistyrelsen hæver beredskabet til næsthøjeste niveau efter gaslæk

Der er er sket to lækager på gasledningen Nord Stream 1 og en lækage på gasledningen Nord Stream 2 i Østersøen, oplyser de danske myndigheder. Lækagerne har ingen forsyningsmæssige konsekvenser for Danmark.

Gasledningerne Nordstream 1 og 2 er ramt af lækager.

Energistyrelsen har bedt Energinet om at hæve beredskabsniveauet for el- og gassektoren i Danmark efter flere læk på gasledninger ved Bornholm.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det er det statslige netselskab Energinet, som er ansvarlig for den overordnede drift af det danske el- og gassystem.

”Brud på gasrørledninger sker yderst sjældent, og derfor ser vi grund til at hæve beredskabsniveauet som et resultat af de hændelser, vi har set i løbet af det seneste døgn,” udtaler direktør for Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw.

”Vi ønsker at sikre grundig overvågning af Danmarks kritiske infrastruktur for at styrke forsyningssikkerheden fremadrettet.”

Beredskabsniveauet er hævet til orange, hvilket er det næsthøjeste niveau. Det betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.

De danske myndigheder bekræfter samtidig, at der er samlet er konstateret tre lækager på gasledningerne Nord Stream 1 og Nord Stream 2.

Der er tale om to lækager på Nord Stream 1 og én lækage på Nord Stream 2.

”Myndigheder og regeringen følger situationen nøje, og vil løbende holde offentligheden orienteret,” udtaler klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Lækagerne er sket henholdsvis nordøst og sydøst for Bornholm, men de har ingen forsyningsmæssige konsekvenser for Danmark.

Meldingen kommer, efter at der er blevet observeret et fald i trykket i gasledningerne, som løber fra Rusland til Tyskland.

Danske F-16-fly blev mandag sendt på vingerne for at affotografere området, efter danske myndigheder natten til mandag var blevet gjort opmærksom på et muligt læk.

Her kunne flyene ifølge Jyllands-Posten konstatere, at ”havet boblede” på en placering sydøst for Bornholm.


Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs