Tyskland vil låne 1500 milliarder til energistøtte

De tyske regeringspartier vil ”hejse en stor defensiv skærm” for at afbøde energikrisens konsekvenser. Det skal ske med lån for op til 200 mia. euro.
Den tyske kansler, Olaf Scholz, var med til pressemøde om energipakken via video på grund af en covid-infektion. | Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP
Den tyske kansler, Olaf Scholz, var med til pressemøde om energipakken via video på grund af en covid-infektion. | Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP / AFP

De tre tyske regeringspartier er blevet enige om, at låne op til 200 mia. euro - tæt på 1500 mia. kr. - til ekstra energistøtte.

Det skriver Børsen.

Udmeldingen kommer efter flere dages forhandlinger mellem regeringspartierne, og efter de tyske delstater torsdag efterlyste et loft over gaspriserne.

Præcist hvad den tyske regering vil gøre, står ikke klart endnu, men et prisloft over gassen, hvor man via statsstøtte dækker differencen til markedsprisen er på bordet, skriver Børsen.

På et pressemøde har den tyske kansler, Olaf Scholz, sagt, at regeringen vil gøre ”alt hvad der står i dens magt for at bringe priserne ned.”

Tyske delstater skubber på for prisloft på gas

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også