Watch Medier

Købmænd dumper regeringens "kviklån": Under fire procent vil optage energilån

Lidt under fire pct. af de selvejende købmand vil benytte sig af muligheden for at betale deres energiregninger senere, svarer de i undersøgelse fra brancheorganisation.

"Det er ikke rimeligt bare at tilbyde købmændene yderligere gældsposter i form af 'kviklån'," lyder det fra adm. direktør i De Samvirkende Købmænd John Wagner. | Foto: Keld Navntoft/DSK/PR

70 pct. af landets selvejende købmænd, der er hårdt pressede af stigende energipriser, frygter for deres butikkers eksistens. Det viser en aktuel rundspørge blandt 120 respondenter foretaget af organisationen De Samvirkende Købmænd.

Knap 86 pct. af købmændene ”forventer” eller ”forventer måske” at skulle afskedige medarbejdere som en konsekvens af de øgede energipriser.

Alligevel vil under fire pct. takke ja til regeringens tilbud om at udskyde dele af energiregningen med tilbagebetaling over de næste fem år til en årlig rente på formentlig 4,4 pct. Hele 72 pct. af de selvstændige købmænd svarer pænt ”nej tak” til henstandsordningen.

”Det er ikke rimeligt bare at tilbyde købmændene yderligere gældsposter i form af ’kviklån’ for at redde lokalsamfundene. Det er nu vores politikere skal på banen med mere holdbare løsninger,” siger adm. direktør John Wagner fra De Samvirkende Købmænd.

”De selvejende købmænd er presset i en grad, der truer den fortsatte drift. Det vil skade lokalsamfundet og den sammenhængskraft, vi i årevis har arbejdet målrettet for,” siger han.

Delte meninger om ny energipakke: Kan stadig koste virksomheder dyrt

Købmænd kalder ny vinterpakke ”helt utilstrækkelig”

Elafgiften sænkes med ny energipakke til danske husholdninger og virksomheder

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs