Watch Medier

Stærk krone kan dæmpe nye danske rentehop

Fordi kronen står stærkt, tvivler Danske Bank på, om Nationalbanken vil følge et kommende renteløft fra ECB.

Foto: Lærke Posselt/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Den stærke krone får Danske Bank til at tvivle på, om Nationalbanken vil følge de fortsatte renteforhøjelser fra Den Europæiske Centralbank, EBC.

Det skriver Børsen, hvor chefanalytiker Jens Nærvig Pedersen fra Danske Bank påpeger, at der i Danmark vil kunne opleves en mindre renteforhøjelse end i eurozonen grundet udviklingen i valutamarkedet.

Rentespændet mellem eurozonen og Danmark kan derved blive udvidet yderligere.

Fastkurspolitikken i Danmark betyder, at det forventes, at Nationalbanken vil følge ECB’s ventede renteforhøjelse i december. Men det gjorde sig dog ikke gældende ved sidste forhøjelse i oktober. Det medførte, at Danmarks rente nu er 0,25 pct.point lavere end ECB’s.

Udvidelsen af rentespændet skete i oktober ifølge Nationalbanken på baggrund af Nationalbankens køb af valuta i markedet, men det ser Danske Bank dog ingen tegn på er tilfældet. Hvorfor kronen er blevet så stærk, findes der ingen oplagte begrundelser for, siger Jens Nærvig Pedersen.

Han peger på den danske betalingsbalance, der ifølge Danmarks Statistik for årets første ni måneder viste et plus på 277,4 mia. kr., hvilket er 118,7 mia. kr. mere end i de første ni måneder af 2021, og det kan forklare en større efterspørgsel efter kroner.

Mere fra Watch Medier

Danske Bank lander 2022-underskud på 5 milliarder

Danske Bank fik i fjerde kvartal 2022 det højeste kvartalsoverskud i årevis. For hele året blev det dog til et underskud på 5,1 mia. kr. på grund af bøderegningen i hvidvasksagen fra Estland. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs