Kinas coronalempelser giver asiatiske aktier vind i sejlene

Et droppet krav om karantæne ved indrejse i Kina giver håb om, at verdens næststørste økonomi er på vej tilbage på benene.
Corona præger stadig livet i Kina, men mange restriktioner er ved at blive lempet. | Foto: Stringer
Corona præger stadig livet i Kina, men mange restriktioner er ved at blive lempet. | Foto: Stringer
af ritzau

Kinas beslutning om at lempe landets coronarestriktioner yderligere har givet medvind til aktierne i flere asiatiske lande.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Tirsdag er både Kinas toneangivende Shanghai-indeks og det kinesiske Shenzhen-indeks steget til højeste niveau i godt en uge. Shanghai-indekset er steget med 0,98 procent og Shenzhen-indekset med 0,88 procent.

Udviklingen giver ifølge AFP håb om, at Kinas økonomi, der er verdens næststørste efter USA, kan være på vej tilbage på benene.

Kinas økonomi har de seneste tre år været hårdt ramt af coronapandemien og de strenge coronarestriktioner, som landet har levet med.

Den seneste tid har Kinas regering dog lavet væsentlige lempelser af reglerne. Det har ført til tårnhøje smittetal, men tilsyneladende altså også været med til at sætte skub i den kinesiske økonomi.

Peter Thagesen, der er underdirektør for global handel og investeringer i Dansk Industri, forudser, at Kina stadig skal igennem en svær tid, inden landet helt er på benene igen. Det siger han i en skriftlig kommentar.

- Kina går et par svære måneder i møde, men herefter håber vi på, at vi kan imødese en form for normalisering, siger Peter Thagesen.

- Derfor er der faktisk mange danske forretningsfolk, der er meget glade ved udsigten til, at de igen kan rejse ind og ud af Kina - og rundt i Kina, hvilket har været meget, meget besværligt de sidste tre år, lyder det.

De er tirsdag også positive tendenser i Tokyo, Seoul, Singapore og Mumbai.

Det samme er der i nogle af de toneangivende indekser i Europa. Både i Paris og Frankfurt er aktierne steget med næsten én procent.

Kinas nationale sundhedskommission oplyste mandag, at man fra 8. januar ikke vil kræve, at rejsende fra andre lande går i karantæne ved ankomst.

Hidtil har reglerne været, at rejsende skulle i otte dages karantæne, når de ankom til Kina fra udlandet. Fremover vil rejsende blot skulle fremvise en negativ pcr-test, der er taget højst 48 timer inden ankomsten til Kina.

Der vil heller ikke længere være begrænsninger på antallet af passagerer på internationale flyvninger, som der er i dag. Det skriver AFP.

Kinas coronalempelser kommer i kølvandet på nogle af de største protester, som landet har oplevet, siden præsident Xi Jinping kom til magten i 2012.

Protesterne var udløst af de yderste strenge coronarestriktioner i Kina.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også