Ejer af it-konsulenthus med børsambitioner vil være formand for Kristendemokraterne

Ejer og tidligere mangeårige direktør for konsulenthuset 7N Jeppe Hedaa vil nu stille op som formand for Kristendemokraterne. Han har opbakning fra partiets ni kredse.
Jeppe Hedaas konsulenthus hørte tidligere under Texas Instruments. | Foto: 7N/PR
Jeppe Hedaas konsulenthus hørte tidligere under Texas Instruments. | Foto: 7N/PR

Den mangeårige direktør, hovedejer og nuværende bestyrelsesformand for konsulenthuset 7N, Jeppe Hedaa, er nu med stor sandsynlighed på vej ind i en politisk karriere som formand for Kristendemokraterne.

Partiet, der har haft en del udskiftninger på formandsposten, kom ikke i Folketinget ved sidste valg, men spiller fortsat en rolle i flere kommuner, og nu vil 7N-formanden iværksætte en strategi, der skal gøre KD til et parti med en bredere appel.

Det skriver han på LinkedIn, hvor han fortæller, at han igennem flere måneder har arbejdet for at forankre sit bud på en ny strategi rundt omkring i partiets ledelse, hvor hans kandidatur nyder stor opbakning med en række kredse i ryggen.

”De seneste tre måneder har jeg besøgt KD’s hovedbestyrelse og efterfølgende storkredsene individuelt, for at præsentere et oplæg til en strategi for, hvordan KD fortsat kan udvikle sig fra noget, der har haft karakter af at have været et protestparti, til at være mere synlig på den brede politik vi har,” skriver han.

Samtidig håber han selv at blive valgt:

”Jeg er blevet mødt af en utrolig åbenhed og hjertevarme, og nu har ni storkredse spurgt, om jeg også vil bære faklen og implementere strategien som formand for partiet [...] Jeg tager med glæde imod kaldet fra hovedbestyrelsen,” skriver han.

Aktiv i det kirkelige

Jeppe Hedaa trådte forrige år tilbage som direktør for konsulenthuset 7N, som han var direktør for uafbrudt siden købet af selskabet, der frem til 2003 var ejet af Texas Instruments. Egentlig var det planen, at 7N skulle børsnoteres sidste år, men krigen i Ukraine og den efterfølgende forsuring af børsmarkederne satte et midlertidigt punktum for den plan.

Dengang kunne Jeppe Hedaa dog fortælle, at en børsnotering fortsat vil være en del af den langsigtede plan for 7N, men at det aktuelt var bedst at afvente situationen.

7N-formanden har i forvejen en række tillidsposter i det kirkelige. Blandt andet er han formand for menighedsrådet i Vor Frue Kirke og medlem af bestyrelsen for Yale Center for Faith and Culture, ligesom at han er stifter af organisationen RESAM (Religion og Samfund).

Hos Kristendemokraterne har storkredsene Bornholm, Fyn, København, Københavns Omegn, Nordjylland, Nordsjælland, Sjælland, Vestjylland og Østjylland indstillet Jeppe Hedaa til formand for partiet, og der er indkaldt til ekstraordinært landsmøde den 18. marts.

Der kan fortsat være andre kandidater, der stiller op, uanset at Jeppe Hedaa på forhånd har sikret sig opbakning fra alle ni storkredse. Posten som formand har dog ikke i nyere tid været udpræget ombejlet.

”Jeg kalder videre på mennesker som interesserer sig for politisk arbejde baseret på næstekærlighed og med familien som den linse, vi anskuer samfundet igennem,” skriver han.

Partiets forrige formand, Marianne Karlsmose meddelte sin afgang efter valget i november, og siden har partiet været uden en permanent formand.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også