Watch Medier

Forligsmand udskyder konfliktvarsler i to uger

Brancheområder på det private arbejdsmarked, der endnu ikke har indgået en ny overenskomstaftale, får to uger mere at forhandle i. Forligsmand udskyder konflikt med 14 dage.

Forligsmand Jan Reckendorff. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Forligsmand Jan Reckendorff har besluttet at give de forhandlere, der ikke har nået et forlig om en overenskomst, mere tid til at opnå et resultat. Helt præcist får de to uger mere. 

Mandag oplyser Forligsinstitutionen, at forligsmanden har udsat de konfliktvarsler, som han har modtaget, med 14 dage. Varslerne skulle ellers have medført arbejdsstandsning fra onsdag.

I en meddelelse fra Forligsinstitutionen siger forligsmanden:

”Jeg har i dag rådført mig med DA og FH om forhandlingssituationen. På den baggrund opfordrer jeg alle overenskomstparter, hvor der endnu ikke er indgået forlig, til i de kommende dage at intensivere forhandlingerne om overenskomstfornyelsen.”

Ved årets forhandlinger er der opnået, hvad betegnes som et gennembrudsforlig på industriens område. Det er dog kommet i hus senere end normalt.

Efter et forlig på industriens område plejer flere af de andre områder at følge i kølvandet. Men da de nuværende overenskomster udløber 1. marts, er der brug for mere tid inden en mulig arbejdsnedlæggelse, mener forligsmanden.

Han har derfor valgt at udskyde en eventuel konflikt i 14 dage i første omgang.

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs