Nationalbanken spår fald i boligpriserne på 9,4 procent og inflation på 4 procent

Boligpriserne står i ny prognose fra Nationalbanken til at falde med over 9 procent i 2023, og en vending ses først i 2025. Samtidig vil lønstigningerne holde inflationen i forbrugerbrugerpriserne oppe i år.
Som ny nationalbankdirektør præsenterede Christian Kettel Thomsen for første gang en halvårsprognose fra Nationalbanken. | Foto: Nikolai Linares
Som ny nationalbankdirektør præsenterede Christian Kettel Thomsen for første gang en halvårsprognose fra Nationalbanken. | Foto: Nikolai Linares
AF RITZAU

Priserne på det danske boligmarked står i 2023 til et fald på 9,4 pct., spår Nationalbanken i en ny prognose, der er udgivet onsdag.

Dermed er Nationalbanken blevet mere pessimistisk på boligmarkedets vegne siden den seneste prognose i september. Dengang lød forventningen, at boligpriserne ville falde med 5,6 pct. i 2023.

I onsdagens prognose fremgår det, at Nationalbanken tror, at priserne på boligmarkedet ikke vender lige med det samme. Også i 2024 venter Nationalbanken et fald i boligpriserne - omend med mere beskedne 0,3 pct. Først i 2025 kan boligejerne ifølge Nationalbanken igen se frem til stigende boligpriser.

Af Nationalbankens prognose for dansk økonomi, fremgår det også, at lønstigningerne vil holde inflationen oppe i år.

”Inflationen i Danmark ventes at komme betydeligt ned i løbet af 2023, i takt med at det inflationspres, som er drevet af globale forhold, tager af, skriver banken. Men det vil blive afløst af et inflationspres drevet af indenlandske forhold som følge af højere lønstigninger,” hedder det.

Inflationen forventes at ende på fire procent for hele 2023. For 2024 skønnes den at blive 3,6 procent.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også