Watch Medier

Ørsted har ikke hensat til milliardsøgsmål

En søgsmål, der kører videre på 16. år, har ikke fået Ørsted til at hensætte penge til evt. tab. Professor mener, at Ørsted bør oplyse søgsmålets størrelse i regnskaberne. 

Foto: Ørsted / Pr

I et milliardslagsmål, der nu har kørt i retssystemet i mere end 15 år, har Ørsted ikke hensat så meget som en krone til et eventuelt nederlag i retten. Det på trods af, at det oprindelige krav på 4,4 mia. kr. med renter nu er løbet op til mere end 10 mia. kr. 

Det skriver Børsen. 

“Der er nogle meget klare indikationer fra juristerne og fra de sager, der allerede har været igennem, som er faldet ud til vores fordel, på, at vi har en meget stærk juridisk sag,” siger Ørsteds bestyrelsesformand Thomas Thune Andersen til Børsen. ´

Ifølge Frank Thinggaard, professor i eksternt regnskab ved Aarhus Universitet, er der ikke noget kuriøst i, at Ørsted ikke har hensat penge til erstatningssagen, når selskabet er overbevist om, at det ikke vil lide tab. Han kritiserer dog, at selskabet ikke oplyser investorerne tilstrækkeligt om, at kravet på nuværende tidspunkt er vokset til mere end det dobbelte.

Langvarig sag

Sagsanlægget mod Ørsted, dengang under navnet Elsam, har stået på siden 2007 med en del udfordringer undervejs. Den omhandler, at i alt godt 1000 virksomheder hævder, at de har betalt for meget. Det samlede krav er over 4 mia. kr.

Sagen er anlagt mod Ørsted Bioenergy & Thermal Power af Energi Danmark. Den kunne have været afsluttet i 2020, hvor Ørsted blev frifundet af Sø- og Handelsretten. Begrundelsen var, at afgørelsen i en anden sag mellem Konkurrencerådet og Ørsted havde virkning for el-kundernes krav, priserne derfor havde været lovlige.

Men Energi Danmark valgte at anke til Vestre Landsret, som i september 2021 besluttede at ophæve handelsrettens frifindende dom.

Derfor skal Sø- og Handelsretten nu igen vurdere det store krav.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs