Watch Medier

Regeringen vil straffe groft vildledende markedsføring med fængsel

Lovforslaget kan få betydning for især netbutikker, der flere gange har været i myndighedernes søgelys for systematisk vildledning.

Regeringen bestående af Socialdemokraterne, Venstre og Moderaterne vil straffe grov vildledning i markedsføring hårdere end hidtil. | Foto: Martin Sylvest

Det skal fremover kunne give fængselsstraf til de ansvarlige, hvis en virksomhed groft eller systematisk overtræder markedsføringslovens forbud mod vildledning.

Sådan lyder det i et nyt lovforslag fra regeringen, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der har stået for det lovforberedende arbejde, i en pressemeddelelse.

Ifølge det fremsatte lovforslag skal særligt grove og systematiske overtrædelser af markedsføringslovens vildledningsforbud kunne give fængselsstraf i op til fire måneder. Målet med at hæve strafferammen til fængsel er at sende et væsentligt præventivt signal.

Forbrugerombudsmanden, der fører tilsyn med markedsføringsloven, har i flere år oplevet virksomheder, særligt netbutikker, som systematisk har overtrådt reglerne om vildledende markedsføring. Trods politianmeldelser er overtrædelserne i flere tilfælde fortsat.

Regeringen, der består af Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne, har til sammen flertal i Folketinget. Det forventes derfor, at lovforslaget vedtages.

Det ventes at træde i kraft med virkning fra 1. juli 2023 og kommer på bagkant af, at bødeniveauet for overtrædelser af markedsføringsloven i januar 2022 blev forhøjet.

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs