Watch Medier

Elon Musk og eksperter: Sæt kunstig intelligens på pause

Elon Musk, Apple-stifter Steve Wozniak og eksperter advarer i åbent brev om, at AI kan være stor fare. Derfor bør regeringer hjælpe til at sætte udviklingen i stå for at udvikle sikkerhedsprotokoller.

Elon Musk opfordrer til et halvt års pause i udiklingen af AI. | Foto: Susan Walsh/AP/Ritzau Scanpix

Tesla-skaber og Twitter-ejer Elon Musk opfordrer sammen med en lang række eksperter onsdag til, at man sætter udviklingen af kunstig intelligens (AI) på pause.

Det skal give tid til at sikre, at det ikke kommer til at skade mennesker og samfund.

Opfordringen kommer i form af et åbent brev via Future of Life Institute, som Musk står bag.

Foruden Elon Musk og Apple-medstifteren Steve Wozniak har over 1000 personer underskrevet opfordringen. Anledningen er frigivelsen af AI-tjenesten GPT-4 fra selskabet OpenAI i San Francisco.

Men det åbne brev går ikke i detaljer med, hvilke farer det forbinder med chatbotten GPT-4.

Selv fremhæver OpenAI, at selskabets seneste udgave er endnu mere kraftfuld end forgængeren ChatGPT. Den behøver kun minimale oplysninger eller spørgsmål for at kunne komme med større tekstafhandlinger.

”AI-systemer med konkurrencebetonet human intelligens udgør en meget stor risiko for samfundet,” hedder det i det åbne brev. Det fører til denne konklusion fra underskriverne: 

”Sæt de gigantiske AI-eksperimenter på pause.”

”Kraftfulde AI-systemer bør først udvikles, når vi er sikre på, at deres effekter vil være positive, og at risikoen ved dem er til at håndtere,” hedder det.

Underskriverne vil have, at udviklingen af AI sættes på pause i et halvt år. Det skal bruges til at udvikle sikkerhedsprotokoller. Og der skal arbejdes på, at AI-systemer bliver mere sikre, præcise, tillidsvækkende og loyale.

Regeringer skal hjælpe til og tvinge selskaber, der ikke ønsker at deltage i en udsættelse, foreslås det.

Microsoft har indgået et partnerskab med OpenAI, og dets AI-tjenester er tilgængelige på søgemaskinen Bing.

Mange forskere, heriblandt Gary Marcus fra New York University, som er en af underskriverne af det åbne brev, har længe advaret om, at chatbots kan være superspredere af løgne og misinformation.

/ritzau/AFP

Kontakt
Finn Jørgensen

Telefon
33300412

Mail
udland@ritzau.dk

Logo for ChatGPT, kunstig intelligens, fra selskabet OpenAI i San Francisco. Tjenesten har siden starten af året været tilgængelig for alle, blandt andet via Microsofts søgemaskine Bing. Senest er en endnu mere kraftfuld AI-tjeneste på banen: GPT-4, som nu mødes med et åbent brev og en advarsel om, at den har potentiale til at skade mennesker og samfund. - Foto: Lionel Bonaventure/Ritzau Scanpix

TIDLIGERE VERSIONER

13.03 Musk og eksperter: Sæt kunstig intelligens på pause 2. version

12.26 1. version

EMNER

software og apps videnskab og teknologi

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs