Centralbank signalerer ikke længere flere renteløft

Den amerikanske centralbank Federal Reserve har ændret ordlyden i meldingen den seneste renteforhøjelse på 0,25 procentpoint onsdag aften.
Federal Reserve-formand Jerome Powell står i spidsen for endnu en rentestigning i USA, men signalerer nu mere ro på. | Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix
Federal Reserve-formand Jerome Powell står i spidsen for endnu en rentestigning i USA, men signalerer nu mere ro på. | Foto: Leah Millis/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har onsdag helt som ventet hævet sin rente med 0,25 pct.point til 5,00-5,25 pct. Samtidig har banken ændret ordlyden i sin rentemeddelelse, så den ikke længere signalerer flere renteforhøjelser.

Federal Reserve hæver renten med 0,25 pct.point

”Komiteen vil nøje overvåge den indkommende information og vurdere konsekvenserne for pengepolitikken,” hedder det.

”Ved fastlæggelsen af i hvilket omfang yderligere pengepolitisk opstramning vil være passende for over tid at bringe inflationen tilbage til 2,0 pct., vil komiteen tage hensyn til den kumulative stramning af pengepolitikken, de forsinkelser, hvormed pengepolitikken påvirker den økonomiske aktivitet og inflationen, og de økonomiske og finansielle udviklinger.”

I forbindelse med det foregående rentemøde i marts, hvor centralbanken også hævede sin rente, skrev Federal Reserve, at komiteen ”forventede, at nogen yderligere pengepolitisk stramning vil være passende”.

I onsdagens rentemelding fremhæver Federal Reserve, at økonomien udvidedes i første kvartal med en ”beskeden” hast, og at jobvæksten i perioden var ”robust”.

Centralbanken slår samtidig igen fast, at det amerikanske banksystem er ”sundt og modstandsdygtigt”. 

”Strammere kreditforhold i husholdningerne og virksomhederne vil formentlig veje ned på den økonomiske aktivitet, ansættelserne og inflationen,” lyder det også. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også