Der går mindst et år før EU-lovgivning om kunstig intelligens kan træde i kraft

Det er afgørende, at de nye regler for brugen af kunstig intelligens vedtages så hurtigt som muligt, siger næstformand for EU-Kommissionen Margrethe Vestager. 
Jennifer Jacquemart / European Unio | Foto: Danske EU-kommissær Margrethe Vestager har som ledende næstformand i Kommissionen ansvar for både konkurrence, digitalisering og tech-regulering.
Jennifer Jacquemart / European Unio | Foto: Danske EU-kommissær Margrethe Vestager har som ledende næstformand i Kommissionen ansvar for både konkurrence, digitalisering og tech-regulering.

Der går mindst et år og måske op til tre år, før EU’s nye fælles regler for brugen af kunstig intelligens, den såkaldte ”AI Act,” kan træde i kraft. 

Sådan lød det ifølge Børsen på en briefing med EU-kommissær Margrethe Vestager, der har ansvar for digitalisering, tech-regulering og konkurrence som ledende næstformand i EU Kommissionen.

Det betyder dog ikke, at lovgivningen i mellemtiden risikerer at blive forældet, mener Margrethe Vestager. Forslaget til en AI Act er udviklet ud fra en idé om at regulere brugen af teknologien frem for at regulere selve teknologien, og dette betyder, at reglerne ikke bliver overhalet af virkeligheden, mens forhandlingerne om dem står på, lyder det. 

”Det, at kunstig intelligens er kommet så meget højere op på den politiske dagsorden, gør selvfølgelig, at det bliver endnu mere afgørende at få vedtaget AI-reglerne så hurtigt som overhovedet muligt, siger EU-kommissæren ifølge Børsen.

Det nye regelsæt består af flere dele, bl.a. at borgere får krav på at vide, om de er i kontakt med en robot eller et menneske, og at der vil blive stillet særlige krav, hvis der er risici ved brugen af AI f.eks. omkring diskrimination, manglende beskyttelse af private data eller overvågning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også