Watch Medier

Ewii bortviser og fyrer ansatte på grund af snyd

Energikoncernen Ewii har konstateret systematisk snyd fra flere medarbejdere, skriver Avisen Danmark.

Lars Bonderup Bjørn, koncerndirektør i Ewii, er skuffet over, at en række medarbejdere har brudt den tillid han siger, hans ledelsesstil bygger på. Han vil ikke oplyse, hvor mange medarbejdere, der er tale om, men det er "en større gruppe". | Foto: Joachim Ladefoged

”Der er tale om alvorlige tillidsbrud, som vi har undersøgt gennem de seneste uger. Enkelte tillidsbrud var så entydige, at vi straks skred til bortvisning, mens vi i andre tilfælde har haft ansatte til samtaler i flere omgange, inden vi gennemførste afskedigelser.”

Sådan siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør for den Kolding-baserede energikoncern Ewii, til Avisen Danmark. 

Direktøren går over for avisen ikke i detaljer om, hvilke former for tillidsbrud der er tale om, fordi der er tale om personalesager, men han kalder det ”grimt”, at der er flere involverede, og at det handler om systematiske hændelser over længere tid. 

Der er ikke tale om ledende medarbejdere, men ”erfarne medarbejdere”. 

Sagerne er ikke så alvorlige, at Ewii har involveret politiet, ligesom ”berigelsen” ikke vil kunne ses i Ewiis årsregnskab”, men ”der er forskellige måder at berige sig på,” som direktøren udtrykker det. 

Mere fra Watch Medier

Væksten i Power gik i stå i 2022

Åbningen af nye varehuse løftede ikke salget i elektronikkæden, hvor bundlinjen for første gang i tre år gik i rødt, viser regnskabet for 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs