PWC-partnere begærer ejendomkoncern konkurs

Den udskældte ejendomskoncern Real Estate Denmark har ikke tilbagebetalt 100 mio. kr. i lån, som seks parterne i PWC mener, de har ydet på falske vilkår. Derfor indgiver de konkursbegæring. 
Seks partnere i revisionshuset PWC lånte 100 mio. kr. ud til en ejendomskoncern, sxom de ifølge eget udsagn ikke vidste, hvem stod bag. | Foto: PWC / PR
Seks partnere i revisionshuset PWC lånte 100 mio. kr. ud til en ejendomskoncern, sxom de ifølge eget udsagn ikke vidste, hvem stod bag. | Foto: PWC / PR
af jørgen bendsen

Ejendomskoncernen Real Estate Denmark, der tidligere hed DBO Real Estate Denmark, kan stå foran en konkurs, skriver Børsen.

I hvert fald har seks ejerpartnere i rådgiver- og revisionsfirmaet PWC via advokatfirmaet Plesner indgivet en konkursbegæring, da de ønsker en kurator indsat og selskabets omkring 30 ejendomme solgt. Baggrunden er, at partnerne ikke har fået deres penge retur, som de mener, er udlånt til ejendomskoncernen på falske vilkår.

Ejendomsvirksomheden har vist sig at have forbindelser til et helt galleri af fallenter fra finanskriser, herunder Martin Klüts og René Müller, som de seks PWC-partnere efter eget udsagn intet vidste om.

Den nye ejer af Real Estate Danmark, Allan Brix Kronborg, afviser over for Børsen, at lånene kan ophæves, da de ikke er misligholdt.

En skifteret skal nu tage stilling til, om konkursbegæringen skal imødekommes, og en konkurs dermed bliver en realitet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også