Watch Medier

Bankøkonomer venter rentedyk i 2024

Chefanalytiker i Danske Bank venter første rentenedsættelse til marts næste år.

Sydbank regner med, at ECB vil sænke renten i april. Danske Bank spår, at det vil ske en måned tidligere. | Foto: Kirill Kudryavtsev

Bankernes økonomer er enige om, at rentetoppen er nået, men hvornår og hvor meget den falder i 2024, er der uenighed om.

Det skriver Børsen på baggrund af en rundspørge, som avisen har foretaget til fem banker.

ifølge den amerikanske storbank J.P. Morgan er det slut med renteforhøjelser både i USA og i Europa. Forventningen er, at renterne vil begynde at dykke i efteråret næste år.

”Det er nogle meget beskedne rentenedsættelser, vi venter til næste år,” siger Morten Lund, der er cheføkonom for J.P. Morgan i Skandinavien, til Børsen.

Ikke alle adspurgte banker mener, at rentefaldet først kommer i efteråret næste år. Danske Bank venter, at den amerikanske centralbank allerede vil sænke renten i marts 2024.

”Der går normalt ikke lang tid fra sidste renteforhøjelse til første rentenedsættelse i USA – omkring otte måneder. Hvis historien gentager sig, og vi får ret i vores forventning om lavere vækst og inflation næste år, så peger det på første rentenedsættelse i marts,” siger chefanalytiker Jens Nærvig Pedersen fra Danske Bank til avisen.

Sydbank venter, at Den Europæiske Centralbank vil sænke renten i april 2024.

”Vi er nok mere bekymrede for den økonomiske vækst end så mange andre, og derfor tror vi også, at rentenedsættelserne kommer tidligt i 2024 i Europa,” siger Sydbanks cheføkonom, Søren Kristensen, til avisen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs