Watch Medier

Arla i tæt kontakt med ministerium inden forslag om forbud mod koranafbrænding

Arla, der var blandt de hårdest ramte danske virksomheder under muhammedkrisen i nullerne, var i kontakt med Udenrigsministeriet i tiden op til regeringens forslag om at forbyde koranafbrændinger.

Mellemøsten og Nordafrika udgør en vigtig del af Arlas internationale forretning. | Foto: Pr / Arla

Arla Foods og Udenrigsministeriet var på næsten daglig basis i kontakt i ugerne op mod regeringens forslag om et omstridt forbud mod koranafbrændinger, skriver Berlingske på baggrund af en aktindsigt, som avisen har fået i korrespondancerne mellem mejerikoncernen og ministeriet. 

Ifølge Berlingske tog Arla første gang kontakt til Udenrigsministeriet 13. juli, og henvendelsens omdrejningspunkt var blandt andet de ”betydelige konsekvenser”, som situationen kunne få for Arlas vigtige forretning i Mellemøsten og Nordafrika. 

Frem mod 31. august fortsatte denne korrespondance, ligesom der blev afholdt en række møder med repræsentanter fra Arla, og dagen efter regeringens forslag om et forbud mod koranafbrænding, skriver chefen for Arlas forretning i Mellemøsten og Nordafrika, Kim Villadsen, ifølge Berlingske til Udenrigsministeriet, at man er meget imponeret over ministeriet og ministerens håndtering af sagen, og at det er ”virkelig værdsat.”

Arla skriver i et skriftligt svar til Berlingske: 

”Vi er en stor virksomhed, og vi har – ligesom mange andre virksomheder – dialog og løbende kontakt med myndigheder omkring forskellige anliggender. Det gælder også i denne situation, hvor vi har mange ansatte i Mellemøsten.”

Arla var blandt de danske virksomheder, som blev hårdest ramt af boykot under muhammedkrisen tilbage i 2005 og 2006, og boykottet kostede ifølge Arla selv mejerikoncernen et trecifret millionbeløb.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs