Business angels forlader interesseorganisationen Aktive Ejere i protest

Andre organisationer varetager business angels’ interesser bedre end lobbyorganisationen Aktive Ejere, mener næstformand i Danban Jesper Højberg Christensen. Danban melder sig nu ud af Aktive ejere.
Danban-netværket afholder eller deltager i række events for private investorer | Foto: Danban / Pr
Danban-netværket afholder eller deltager i række events for private investorer | Foto: Danban / Pr

Det danske netværk for business angels, Danban, har i protest forladt lobbyorganisationen Aktive Ejere, der indtil nu har arbejdet for venture- og kapitalfonde og for business angels.

Det oplyser investor og medlem af Danbans bestyrelse, Jesper Højberg Christensen, på Linkedin.

”Danbans bestyrelse har efter 12 år meldt sig ud af Aktive Ejere, organisationen for kapital- og venturefonde samt (altså reelt ikke mere) business angels,” skriver han og giver en forklaring på bruddet:

”Det er aldrig let at gøre alle tilpas i en paraplyorganisation. Men når lang tids utilfredshed kulminerer, er det især, fordi Aktive Ejere har været helt væk på den vigtigste dagsorden for ventureinvesteringer i mands og kvindes minde: Iværksætterreformen.”

Han fremhæver, at andre organisationer har været meget længere fremme i skoene på det felt, nemlig DI og Foreningen af Børsnoterede Vækstvirksomheder (FBV).

Over for Økonomisk Ugebrev bekræfter Aktive Ejere udmeldelsen. I en mail skriver meddirektør Peter Christensen:

”Aktive Ejere har medlemmer fra flere forskellige dele af branchen, herunder Business Angels, Venturefonde og Kapitalfonde. Det er de enkelte virksomheder, der er medlemmer af foreningen, og eneste undtagelse er DanBan, der som selvstændig forening er medlem af Aktive Ejere. DanBan ønsker fremover at stå for deres egen politiske interessevaretagelse og har meldt sig ud fra 2025. Vi har været glade for samarbejdet, men respekterer naturligvis, at DanBan gerne vil selv og uden at skulle indgå i kompromisser med de andre grupper af medlemmer.” 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også