Hackerangreb ramte Københavns Lufthavn, Trafikstyrelsen og Movia

Et angiveligt russisk hackerangreb ramte søndag flere danske hjemmesider, som blev lagt ned af overbelastning. Flere af dem lader til at fungere igen mandag.
Hjemmesiden hos Københavns Lufthavn har været ramt af hackerangreb | Foto: Finn Frandsen
Hjemmesiden hos Københavns Lufthavn har været ramt af hackerangreb | Foto: Finn Frandsen
AF RITZAU OG REDAKTIONEN

Flere danske hjemmesider var søndag eftermiddag og aften lagt ned efter at være ramt af hackerangreb. Det gjaldt blandt andet Københavns Lufthavn, Trafikstyrelsen og Movia.

Ifølge TV 2 er det den russiske hackergruppe NoName057, som tilsyneladende angriber danske hjemmesider som gengældelse for Danmarks løfte om fortsat støtte til Ukraine.

TV 2 citerer gruppen for søndag at skrive på beskedtjenesten Telegram, at den for anden dag i træk giver Danmark en ”uforglemmelig weekend” og vil ramme tre transportwebsteder og en kommune.

Københavns Lufthavn har oplyst på Facebook, at hjemmesiden cph.dk har været udsat for hackerangreb, og at siden er gået ned.

”Har du behov for informationer om din flyrejse, beder vi dig bruge vores smartphone-app, som du kan downloade gratis i din app-store,” skriver lufthavnen på Facebook.

Pressevagten ved Københavns Lufthavn Lene Elmegaard siger til TV 2 Kosmopol, at det drejer sig om et overbelastningsangreb.

”Det er et DDoS-angreb, som er et overbelastningsangreb, hvor hjemmesiden bliver bombarderet med henvendelser,” lyder det.

Ifølge hende virker angrebet mere professionelt organiseret end tidligere set.

Hjemmesiden blev ramt ved middagstid søndag. Mandag morgen lod hjemmesiden dog umiddelbart til at virke igen.

Også Thisted Kommune fik lagt sin hjemmeside ned af hackerangreb.

Ifølge TV Midtvest er det russiske hackere, der har været på spil vedrørende Thisted Kommune. Her har angrebet været rettet mod Thisted Lufthavns hjemmeside, har kommunen oplyst til mediet.

”Jeg tror ikke, at de ved, hvor lille en lufthavn der er tale om,” siger Michael Max, der er leder af kommunens kommunikation, til TV Midtvest.

Han tilføjer, at borgernes følsomme oplysninger ikke er i fare.

Det drejer sig kun om praktiske informationer på hjemmesiden.

Hjemmesiden hos Trafikstyrelsen lader mandag morgen til at virke igen, mens Movia forekommer at have udfordringer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også