Aktivister blokerer indgang hos Terma

Ifølge TV 2 Østjylland har aktivisterne medbragt bannere, hvor der blandt andet står ”Stop våbensalg til Israel nu!”.
Terma producerer blandt andet kommando- og kontrolsystemer, radar- og sensorteknologi og komponenter til forsvarsfly som fx. F-16- og F-35-fly. | Foto: Tanja Carstens Lund
Terma producerer blandt andet kommando- og kontrolsystemer, radar- og sensorteknologi og komponenter til forsvarsfly som fx. F-16- og F-35-fly. | Foto: Tanja Carstens Lund
af NIKOLAJ HARDING

Op mod 30 aktivister blokerer mandag morgen indgangen til Termas hovedkontor i Lystrup uden for Aarhus. 

Det skriver TV 2 Østjylland

Terma producerer forsvarsteknologi, og ifølge TV 2 Østjylland har aktivisterne medbragt bannere, hvor der blandt andet står ”Stop våbensalg til Israel nu!”. 

Mediet har modtaget en mail fra organisationen Pal Solidarity, hvori den skriver, at aktionen er en del af en større international aktion mod våbenaktører, ”der understøtter den israelske krigsførelse.” 

”Vi ser det som vores pligt at handle. Vi nægter at kigge væk, og vi vil ikke stoppe presset mod Terma og regeringen, før de stopper våbenhandlen med Israel,” skriver organisationen i mailen ifølge TV 2 Østjylland. 

Skiftede topchef forrige uge

Terma er i øjeblikket på udkig efter en ny topchef, efter adm. direktør Jes Munk Hansen i slutningen af februar lagde sin opsigelse i selskabet. 

Han skal fra 1. september være topchef i Rockwool

Hos forsvarsvirksomheden var bestyrelsesformanden, den tidligere TDC-topchef Carsten Dilling, ærgerlig over at måtte sige farvel til Jes Munk Hansen.

”Først og fremmest vil jeg gerne takke Jes for sin imponerende indsats og bemærkelsesværdige resultater. Vi er ved at sætte punktum for et rekordår med både finansielle og operationelle rekorder,” sagde Carsten Dilling i en meddelelse.

Jes Munk Hansen efterlader sig en virksomhed, der i seneste fulde regnskabsår, 2022/23, omsatte for 2,26 mia. kr. og havde et overskud efter skat på 139 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også