Kammeradvokaten: Søsterselskab kan drages til ansvar i jordskredssag

Søsterselskab til det konkursramte Nordic Waste kan drages til ansvar i sag om jordskreddet ved Randers, lyder konklusionen i første del af advokatundersøgelse. 
Et jordskred på grund ejet af virksomheden Nordic Waste har skabt stor bekymring i landsbyen Ølst samt vrede hos toppolitikere. | Foto: Benny Kjølhede
Et jordskred på grund ejet af virksomheden Nordic Waste har skabt stor bekymring i landsbyen Ølst samt vrede hos toppolitikere. | Foto: Benny Kjølhede
af Ritzau

DSH Recycling, et søsterselskab til det konkursramte jordbehandlingsselskab Nordic Waste, kan ifølge statens advokat, Kammeradvokaten, drages til ansvar for jordskreddet ved Ølst nær Randers.

Regeringen vil nu rette krav mod søsterselskabet, oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Miljøminister Magnus Heunicke (S) siger i pressemeddelelsen, at det er et skridt på vejen til, at regningen for jordskreddet og dets konsekvenser ender hos forureneren:

”Kammeradvokatens undersøgelse viser, at ansvaret for jordskreddet ikke er begrænset til Nordic Waste A/S, der drev virksomheden, men også omfatter DSH Recycling A/S, der er en del af samme koncern,” udtaler ministeren.

Jordskreddet er sket i Randers Kommune. Kommunen vil ligeledes sammen med staten rette krav om betaling for jordskreddet.

Kammeradvokatens konklusion om DSH Recycling kommer i første del af undersøgelsen af Nordic Waste-sagen. Der udestår fortsat en anden del af undersøgelsen, som Kammeradvokaten arbejder på.

Nordic Waste, der er gået konkurs, har arbejdet med at håndtere forurenet jord, og i december kom det frem, at der var et jordskred på Nordic Wastes grund.

I midten af december forlod Nordic Waste opgaven med at få jordskreddet under kontrol og overlod det til kommune og myndigheder.

Nordic Waste indgav senere konkursbegæring, hvilket har medført hård kritik fra toppen af dansk politik, hvor blandt andet statsminister Mette Frederiksen har udtalt sig.

Regeringen har meldt ud, at den vil undersøge alle muligheder for at stille virksomheden til ansvar. Derfor er Kammeradvokaten sat på sagen.

Jordskreddet har skabt stor bekymring i landsbyen Ølst.

20. februar kunne Miljøministeriet dog berette, at der ikke længere var en trussel for husene i området fra jordskreddet.

En miljørisiko var der dog stadig, lød det her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også