Royal Unibrew bedraget for mindst 26 millioner – tre varetægtsfængslet

Danmarks næststørste drikkevarekoncern, Royal Unibrew, er blevet bedraget for mindst 26 mio. kr. af mindst fire gerningsmænd, hvoraf tre nu er fængslet. Flere forventes at stå bag.
Mindst tre personer har bedraget Royal Unibrew for mindst 26 mio. kr., oplyser politiet til medie. | Foto: Royal Unibrew / Pr
Mindst tre personer har bedraget Royal Unibrew for mindst 26 mio. kr., oplyser politiet til medie. | Foto: Royal Unibrew / Pr

Et ægtepar fra Næstved på 40 og 41 år, en 43-årig mand fra Odense og en 46-årig kvinde anklages for at have bedraget den danske bryggerikoncern Royal Unibrew for mindst 26 mio. kr. over flere år, og tre af dem er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det skriver Sjællandske Nyheder.

De blev anholdt onsdag, og torsdag blev de tre sigtede fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved for lukkede døre grundet hensyn til sagens videre efterforskning. 

Det børsnoterede Royal Unibrew har hovedkvarter i Faxe på Sydsjælland godt 25 km fra Næstved og har også produktion i Odense, hvor koncernen ejer Albani Bryggerierne.

Sjællandske Nyheder skriver, at sagen omfatter tre forhold, hvor ægteparret fra august 2016 og godt fire år frem er sigtet for at have ”misbrugt en skabt adgang hos Royal Unibrew” til uberettiget at have overført ”ikke under” 6 mio. kr. til kvindens konto, som manden havde adgang til. 

Senere er de to mænd tiltalt for i en periode fra 1. januar 2018 og indtil november 2023 at have sendt mindst 13 mio. kr. til den 43-åriges anpartsselskab. I det sidste forhold i sagen er alle tre sigtet for at have overført ”ikke under” 7 mio. kr. fra Royal Unibrew til samme anpartsselskab. De penge blev sidenhen overført til kvindens virksomhed. 

Politiet forventer, at der kan være flere gerningsmænd. I en pressemeddelelse udtaler vicepolitiinspektør Lars Steffensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi:

”Vi anser det for en meget alvorlig sag om mandatsvig – dels er det et meget stort beløb, der er blevet tilegnet, og samtidig har nogle af de sigtede brudt den tillid, de er blevet vist af virksomheden. Vi har igennem hele efterforskningen haft et godt samarbejde med den ramte virksomhed.”

Den 46-årige kvinde er ikke varetægtsfængslet. Den 40-årige kvinde nægter sig skyldig, mens mændene delvist erkender sig skyldige. Royal Unibrew har ikke villet kommentere sagen grundet sagens videre efterforskning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også