Novonesis trækker sig fra Rusland

Ingrediens- og enzymkoncernen Novonesis trækker sig fra Rusland. Det fusionerede selskab har fundet en løsning til de sidste aktiviteter i landet. (Opdateret)
Ester Baiget er adm. direktør for Novonesis, der nu trækker sig fra Rusland. | Foto: Gregers Tycho
Ester Baiget er adm. direktør for Novonesis, der nu trækker sig fra Rusland. | Foto: Gregers Tycho
Af Marketwire

Novonesis trækker sig fra det russiske marked, bekræfter selskabet over for Finans.

”Under de nuværende forhold med krig vil Novonesis indstille sine forretningsaktiviteter i Rusland og forventer færdiggørelse inden for 12 måneder. Vi er fokuseret på at støtte vores medarbejdere gennem hele denne proces,” skriver selskabet i en pressemeddelelse til mediet. 

Ifølge Finans melder meddelelsen intet om en køber eller en årsag til beslutningen om en russisk exit. 

Novozymes havde forud for fusionen med Chr. Hansen trukket sig fra Rusland, men arvede i forbindelse med fusionen mellem to ingrediensselskabets russiske forretning, hvilket gav topchef Ester Baiget en stor opgave. 

”Det oprindelige Chr. Hansen sælger stadig til Rusland. Som bekendt er det to forskellige virksomheder, vi er ved at smelte sammen. Spørgsmålet om Rusland er meget vigtigt for os, og vi er ved at tage stilling til vores fremtidige position på dette område,” sagde hun i april til Finans.

Topchef: Novonesis kæmper med russisk marked efter fusion

Den opgave er nu løst, og Novonesis er på vej ud af Rusland. 

Novonesis blev til i forbindelse med fusionen mellem Chr. Hansen og Novozymes, der umiddelbart efter krigens begyndelse i Ukraine lukkede ned for sin russiske forretning.

Chr. Hansen har modsat Novozymes indtil nu - og trods Ruslands invasion af Ukraine - fastholdt dele af sin forretning i Rusland, hvortil selskabet har solgt løsninger til produktion af mælk, yoghurt og ost. 

Selskabet har begrundet det fortsatte salg af varer inden for kategorierne ”basic food” og ”human health products” til Rusland med en ”humanitær forpligtelse over for civilbefolkningen på begge sider af konflikten for at sikre, at deres basale behov bliver opfyldt i fuld overensstemmelse med alle sanktioner”.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også