Landsret: TV 2 må vise dokumentar med advokater og kriminelle

Østre Landsret har afgjort, at en TV 2-dokumentar med navnet ”Den Sorte Svane” gerne må blive vist på tv. Dokumentarens indhold har allerede fået en fremtrædende advokat fyret.
Foto: Pr/tv 2
Foto: Pr/tv 2
af ritzau

Østre Landsret har mandag afgjort, at TV 2 gerne må vise en dokumentar ”Den Sorte Svane”, selv om det er blevet forsøgt at nedlægge forbud mod at vise den i fjernsynet.

”Landsretten finder, at udsendelsernes tema må anses for at være af meget væsentlig samfundsmæssig interesse,” lyder det som en del af rettens begrundelse for afgørelsen.

Af dommen fremgår det, at personen, der har forsøgt at få nedlagt forbud mod at dokumentaren vises, optræder som en slags muldvarp i dokumentaren.

Vedkommende foretager skjulte optagelser af møder mellem sig selv og banderelaterede personer, forretningsmænd og advokater.

Møderne handler om hvidvask, svindel med forurenet jord og anden kriminalitet. Det skal være sket med det formål at belyse samspillet mellem den kriminelle underverden og den etablerede forretningsverden i Danmark.

Østre Landsrets afgørelse er en stadfæstelse af en dom fra Københavns Byret.

Allerede inden dokumentaren er vist offentligt, har advokatfirmaet Horten fyret en af sine fremtrædende partnere, Nicolai Dyhr, fordi hans udtalelser i programmet er af en karakter, som er uforenelig med Hortens værdier.

Topadvokat er fyret før planlagt TV 2-dokumentar

Kammeradvokat-topchef går i rette med fyret Horten-partner: ”Det kan vi blankt afvise”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også