Coop finder afløser til Peter Høgsted

Koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen bliver ny adm. direktør i Coop Danmark, og samtidig fratræder Peter Høgsted. "Mine vigtigste opgaver bliver, at kunderne får endnu bedre oplevelser, når de besøger vores butikker," siger ny direktør.
40-årige Kræn Østergård Nielsen har været ansat i Coop siden 2014. | Foto: PR/Coop
40-årige Kræn Østergård Nielsen har været ansat i Coop siden 2014. | Foto: PR/Coop

Koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen overtager som adm. direktør i Coop Danmark. Han tiltræder 8. september og afløser dermed for Peter Høgsted.

Det oplyser Coop i en pressemeddelelse.

"Mine vigtigste opgaver bliver, at kunderne får endnu bedre oplevelser, når de besøger vores butikker. Førsteprioriteten bliver, at vi har Danmarks mest tilfredse kunder," siger Kræn Østergård Nielsen i en skriftlig kommentar.

Han uddyber, at han vil lægge vægt på, at fastholde og udvikle Coops position som "den ansvarlige, grønne dagligvarevirksomhed, med fokus på kvalitet, klima, økologi og den stærkest mulige lokale forankring. Og som branchens digitale frontløber, hvor vi med ny teknologi gør kundernes hverdag nemmere".

"Endelig vil jeg sikre, at vi er én virksomhed, der taler godt og konstruktivt sammen og samles om at gøre den størst mulige forskel for vores næsten 1,9 millioner danske ejere og kunder," siger Kræn Østergård Nielsen.

Den tiltrædende direktør kommer med en fortid i Coop som både ejendomsdirektør, teknologidirektør og medlem af direktionen som finansdirektør.

Han tiltræder efter fyringen af Peter Høgsted i slutningen af august. Her gjorde den afgående direktør det klart, at han var "skuffet" over sin exit.

"Jeg er overrasket over, at det skal stoppe nu. Det var uventet! Jeg kan heller ikke sige mig fri for at være en lille smule skuffet – men det er jo en bestyrelsesopgave at vælge den, som de finder bedst egnet til at lede Coop," skrev Peter Høgsted på Linkedin efter den oprindelige udmelding.

Coop-topchef skuffet over at skulle stoppe 

Bolander: Vi får en formand, der er respekteret i alle dele af Coop

Hos bestyrelsesformand Lasse Bolander lægger man vægt på, at den danske dagligvarekoncern nu får en direktør, som har en stærk plads i koncernen.

"Med Kræn får vi en adm. direktør, der er respekteret af alle dele af Coop-familien," siger bestyrelsesformand Lasse Bolander i en skriftlig kommentar

"En leder som gennem de seneste snart syv år har dokumenteret særdeles stærke resultater, og som har den fundamentale forståelse for Coops egenart som en medlemsejet virksomhed."

I et interview med FødevareWatch i forbindelse med Peter Høgsteds afgang begrundede bestyrelsesformanden fyringen med, at Coop nu stod ved enden af en strategiperiode.

Dermed var man gået på jagt efter en ny profil til at fuldføre næste strategiplan, der er indledt med lanceringen af Coop 365 og Coop Prime.

"Vi kunne under finanskrisen observere, hvad der skete, hvis folk følte, at de havde færre penge mellem hænderne. Derfor skal der nu fokus på basisdrift og stærke butikskoncepter. Vi skal med Coop 365 være den synlige spiller på discountmarkedet," sagde Lasse Bolander.

På spørgsmålet om, hvorfor at Peter Høgsted ikke kunne varetage de ændringer, lød svaret, at det var et spørgsmål om "profil og interesser".

"Vi har vurderet, at han har lavet en kæmpe indsats for Coop," sagde Lasse Bolander til FødevareWatch:

"Da vi ansatte ham, havde vi brug for, at han kunne køre koncernen, og det har han gjort i god stil. Der skal en topchef til, der har dokumenteret erfaring med drift og udvikling af komplekse virksomheder, og som er i stand til at sørge for, at vi har en effektiv maskine med attraktive koncepter og priser."

Coop-formand om fyring: Det er et godt tidspunkt at skifte ud i ledelsen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også